Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Regina SVM

Perustiedot

Virallinen nimi: Regina SVM Rotu: Trakehner
Sukupuoli: Tamma Säkä: 161cm
Syntymäaika: 18.05.2016 Väri: Mustankimo
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: Vaativa B, 150cm
Omistaja: Manaaja (VRL-14336) Kasvattaja: Adsku (VRL-13542), Silver Moon
Rekisterinumero: VH16-021-0205 Meriitit: -

Palkittu II- palkinnolla Adinan ponitilan varsameetingissä 30.06.2016 pistein: 7 + 6 + 10 = 23p ja kunniamaininta LKV2

Luonne

Hoitaessa Regina on hellyyden- ja huomionkipeä otus, joka rakastaa pitkiä hoitohetkiä ja ylimääräisiä namipaloja. Tamma on hyvin perso kaikille herkuille ja ruualle, joten tarkkana saa olla ettei sormet katoa yht'äkkiä. Hellyydenkipeyden takia osaa olla tammamainen tapaus eli hyvin mustasukkainen, jos huomio annetaan muille eikä häntä muisteta. Herkkähipiäinen, eli pehmeät harjat käyttöön. Regina on toisinaan turhankin utelias ja leikkisä hevonen, joka voi nopeasti napata hihan helmasta tai nuuskia hoitajansa kokonaan läpi. Torumiset saavat tamman vähän nyrpeäksi, joten pehmeää ääntä kannattaa käyttää. Jostain syystä aristelee miehiä, kenties syynä on möreä ääni. Varusteita laittaessa Regina pysyy kauniisti paikoillaan, vaikka suojia laittaessa nostelee jalkojaan kiusaksi. Kaikenlaiset muut toimenpiteet, kuten kengitys ja eläinlääkäri hoituvat ongelmitta ja kaikessa rauhassa.

Muiden hevosten kanssa Regina tunkee helposti liian iholle, eikä ole ihme jos saa muilta köniinsä. Tamma kun ei aina ymmärrä, etteivät kaikki tahdo olla sen kanssa kavereita. Tarhassa Regina tykkää villiinnyttää muita mukaan leikkiin tai vaihtoehtoisesti juoksemaan ihmisiä toiseen päätyyn karkuun. Usein tuo polttaa turhan energiansa hyppimällä ja pomppimalla kuin seinähullu. Regina osaa tulla tahtoessaan ihmistä vastaan tarhan portille ravilla tai laukalla.

Ratsuna Regina on erittäin reipas ja herkkä tapaus. Tammalle pitää antaa pieniä apuja ja muistaa tukea sitä ihan kokoajan, koska Regina helposti hätääntyy passiivisesta ratsastuksesta. Tammasta saa enemmän irti, mitä enemmän tekee herkkähipijän kanssa töitä. Herkkä paino- ja pohjeavuille, jonka takia Reginaa on vaivatonta ratsastaa eteenpäin. Regina on muutenkin hyvin eteenpäinpyrkivä hevonen, että jarruja kannattaa hakea alusta saakka siirtymisten ja temmonvaihteluiden kautta. Sileällä mukava tapaus, kun taipuu ja asettuu miltein itsestään, mutta Regina tekee usein liikaa. Se yrittää parhaansa, mutta tekee kaiken liiakseen ja näyttävästi. Vähän liijoittelija hevonen, kuten puomeilla jalat nousevat korviin saakka ja varoo vesilätäköitä. Pienesti hienohelma, että väistelee kaikenlaisia esteitä tieltään.

Rataesteillä kiva ratsu, kun varoo jalkojaan ja hyppää jalat ristissä. Hauskan näköistä, mutta reipas menopeli, että sopii kenelle tahansa. Kuitenkin täytyy muistaa tukea ja olla mukana hypyissä, koska tamma ottaa helposti herneen nenään, jos joutuu yksin menemään. Reginalla on luonnostaan isot ja tahdikkaat liikkeet, joita on helppo ohjata, kunhan muistaa istua syvälle satulaan ja pitää pepun tiukasti kiinni penkissä. Laukka on rullaavaa, matkaavoittavaa, mutta vaatii totuttelua kokemattomalta. Hyppytyyli on loistava isoille esteille, hyppää korkealle ja kovaa, vieläpä isolla ilmavaralla. Osaa vaihtaa itse laukat, mutta välillä ratsastajan täytyy muistuttaa, että sekin täytyy tehdä esteen päällä eikä jälkeen.

Maastossa leppoisa kaveri, joka menee korvat hörössä. Saattaa aluksi säpsyä lintuja ja pienotuksia, mutta muuten rohkea kaveri ja ottaa kenet tahansa seuralaisekseen. Maastoesteillä kuumuu erittäin nopeasti, jolloin lähtee kiitäämään tuhatta ja sataa. Tällöin pitää kunnon GAG-kuolaimet laittaa, muuten ei jarruta millään. Traileriin menee itsestään ja uusissa paikoissa käyttäytyy asiallisesti sekä kisaradoilla tekee parhaansa aina. 
© Raituva

Sukutaulu

Isä. Regulus evm
trak, 171cm, m
ii. Recendo evm
trak, 170cm, m
iii. Salvador evm
trak, 174cm, mkm
iie. Replay evm
trak, 165cm, rn
ie. Emmin Ricenda evm
trak, 167cm, km
iei. Emmin Darcia evm
trak, 170cm, km
iee. Prosecco evm
trak, 167cm, rn
Emä. Resenda evm
trak, 161cm, rn
ei. Ricoletto WRH evm
trak, 168cm, km
eii. Prisotto evm
trak, 162cm, rn
eie. Fran Disco evm
trak, 150cm, trt
ee. Monkey's Rewino evm
trak, 161cm, rn
eei. Mankey evm
trak, 160cm, trn
eee. Reuse evm
trak, 161cm, trnkm

Sukuselvitys

i. Regulus oli oikea kunnon veijari. Miusta trakehner ori syntyi Puolassa ja kilpaili siellä mitä parhaiten. Hyvin tunnettu hevonen huonosta käytöksestään, myös kisaradoilla. Ori helposti testaili ja laittoi ratsastajan apuja vastaan kaikin keinoin. Regulus ei sopinut kaikille, vain kylmäpäisille ja päättäväisille kuskeille, jotka halusi sijoittua tai voittaa vaikean orin kanssa. Ori kilpaili aktiivisesti saaden yli 50 sijoitusta, joista 20 oli voittoja ja yksi oli suuren arvokilpailun voitto. Jalat alkoivat painaa, joten ori siirrettiin siitokseen ja laatuarvosteluhevoseksi. Yleislaatuarvostelusta ja estehevosten laatuarvostelusta saatiin I-tittelit helposti, vaikka käytös oli täyttä kuraa. Onneksi jälkeläiset pelasti Reguluksen, kun kaikki olivat hyväkäytöksiä mallioppilaita. Varsa ori sai II-tittelin estevarsa-arvostelusta, mutta jälkeläiset menestyneet paremmin tai vähemmän paremmin. Regulus sai 10 jälkeläistä ja menehtyi itse vanhuuteen kotinurkilla.

ii. Recendo oli erikoinen tapaus, koska hevosen mieliala heitteli kuin vuoristorata. Hevonen oli hyvin pahatapainen tiettyjä ihmisiä kohtaan, mutta tietyille oli kuin oikea enkeli. Omistajaansa hevonen vihasi jostain syystä yli kaiken, mutta tallirenkiä rakasti yli kaiken. Siksi monet alkoivat valmentaa kyseistä tallipoikaa Renon kanssa, koska omistajan kanssa valmennuksista ja kilpailuista tuli vain hylkyjä. Tallipojan, Deanin kanssa asiat meni toisin. Parivaljakko sijoittui ja voitti kilpailuita suhteellisen hyvin, vaikka Dean oli oikea amatööri. Hevonen puolestaan osasi ja teki parhaansa kaikin tavoin. Katkera omistaja lupasi heittää hevosen teuraaksi, mutta Dean osti Renon yhdessä ystäviensä kanssa. Myöhemmin asioita kaduttiin, kun Reno tuli laatuarvosteluista I-titteleiden kanssa ja jälkeläisluokka oli mitä parhainta. Ori lopetteli kilpailu-uransa jo 15-vuotiaana ja asustelu Deanin läheisellä tallilla mahtavana siitosorina. Erikoinen musta ori menehtyi vanhuuteen 30-vuotiaana.

iii. Salvador on varmasti kaikkien tuntema ilkein hevonen. Se ei pitänyt kenestäkään tai mistäkään, että hevonen oli jatkuvasti naama väärinpäin. Potki seiniä, uhkaili kokoajan käsittelijäänsä ja oli aggressiivinen muita hevosia kohtaan. Mikään ei lepyttänyt vaikean hevosen luonnetta, jonka vuoksi oli pakko käyttää valmisteita saadakseen hevosen luonne rauhoittumaan. Skitsofrenia lääke oli yksi niistä, miten ori saatiin rauhoittumaan. Kilpailuissa ori menestyi heikosti, koska kielsi ja oli hyvin tarkka kuskeistaan. Muutamia sijoituksia ja muutama satunnainen voitto 160 cm luokissa. Lopulta ori jouduttiin lopettamaan liian häijyn luonteen takia, kun orille jäi muutamia jälkeläisiä.

iie. Replay oli lempeä estetamma Puolasta, joka menestyi kiitettävästi ja hyvin 160 cm luokissa. Kaunis tamma teki aina kaikkensa ja utelias kuin mikä. Aina kaatoi tavaroita kumoon ja änki turpansa joka paikkaan. Tempperamenttinen ja tulinen tapaus kilparadoilla, mikä huomattiin sijoituksissa ja voitoissa. Karsinan edusta täynnä ruusukkeita ja muutamia pokaaleita sekä voittoloimia. Replay ei kauaa pysynyt radoilla, kun siirtyi siitostamman uraan saaden neljä upeaa ja hyvin menestyvää jälkeläistä. Menehtyi vanhuuteen 27 vuoden iässä.

ie. Emmin Ricenda oli todellinen tammamainen persoona ja nirppanokka. Sille ei heti kelvannut kaikki mahdollinen ja hyvin hienohelmainen, että varoi mihin astui ja kilpailuissa suutahti heti, jos asiat ei menny kuin piti. Siro hevonen vaati lempeän kuskin, joka osasi pitää heikkohermoisen tamman kurissa. Kuitenkin hyvää hyppytyylistä ja potentiaalista tammaa ei viitsinyt pois jättää. Sijoituksia kertyi yli 50 ja voittoja 30, joista sai olla ylpeä. Laatuarvosteluiden kautta tamma siirti siitoshevoseksi. Sai hienoja jälkeläisiä, jotka peri tempperamenttisen luonteen.

iei. Emmin Darcia oli upea hevonen. Darcia menestyi vahvasti 160 cm luokissa. Sijoituksia tuli miltein koko kisauransa ja voittoja oli yli neljäkymmentä. Suuri ja kevyt rakenteinen hevonen oli myös hyvä luonteinen eikä yhtään orimainen tapaus. Periytti lempeää luonnetta ja vahvaa luonnetta estehevosena. Potentiaalia ja motentiaalia riitti vaikka muille jakaa. Kisaura loppui lyhyeen, kun ori meni laatuarvosteluihin: estevarsojen, yleis- ja estehevosten laatuarvosteluihin ja tuli jokaisesta 1-tittelit kaulassa huippupistein. Orille kertyi yli 100 jälkeläistä ja menehtyi itse vanhuuteen 32-vuotiaana.

iee. Prosecco oli hauska ja huumorintajuinen tamma. Hyväkäytöksinen, mutta vähän hidas estehevonen, kun joka kerta ei antanut kaikkeaan. Sessa oli hitaamman puoleinen puskapolle, jolla ei ollut koskaan kiire minnekkään. Tamma teki kaiken rauhassa ja huolella eikä ollut moksiskaan, kun ratsastaja pää punaisena kiroten hoputti Sessaa. Sessaa ei kiinnostanut vaan jatkoi omaa tahtiaan. Sessa olisi varmasti menestynyt paremmin rataesteillä, jos vauhtia olisi ollut enemmän. Siksi sai estehevosten- ja estevarsojen laatuarvostelusta III-tittelit, mutta yleislaatuarvostelusta II-tittelin. Sessa oli myös hieno näyttelyhevonen, josta sai arvostetun VIR MVA Ch tittelin. Sessa sai elinaikanaan kaksi jälkeläistä, jotka olivat kaksoset: Emmin Ricenda evm ja Emmin Darwin evm.

e. Resenda oli kaunis ruunikko trakehnertamma, jolla säkää löytyi 161 cm. Tamma kilpaili aktiivisesti 160 cm luokissa ongelmitta, vaikka oli itse esteiden kokoinen. Kevyen ja varman ratsastajan kanssa Resenda sijoittui kiitettävästi. Tamma teki pitkää kilpauraa eikä tammalle suunniteltu ottavan ollenkaan jälkeläisiä, kunnes oikeanlainen ori löydettäisiin. Ennen ensimmäistä ja ainoan varsan syntymistä Resenda kävi laatuarvosteluissa saaden I. ja II. titteleitä ERJ-laatuarvostelusta, yleislaatuarvostelusta ja näyttelyistä tamma sai arvostetun champion- arvonimen itselleen. Tamma menehtyi synnytyksen aikana.
ei. Ricoletto WRH oli kimo trakehner ori Puolalaisesta siittolasta. Ori kilpaili aktiivisesti kotiseudulla, mutta pääosin toimi upean rakenteen puolesta siitosorina. Ori sai lähes sata jälkeläistä, joista osa menestyi rataesteillä kuin kouluratsastuksessa hyvin. Ricoletto kilpaili itse 150 cm esteillä ja helppo A:n koulukisoissa hyvällä menestyksellä. Sijoituksia tuli pieneen kisauraan nähden hyvin ja sisälsi yhden arvokilpailun voiton. Ricoletto kävi myös laatuarvosteluissa ja sai sieltä mukavasti titteleitä. Ori menehtyi kimosyöpään.

eii. Prisotto oli ruunikko trakehnerhevonen, joka syntyi Ranskassa ja vierotusiässä lähti Saksaan koulutukseen. Siellä nuori mies osti hevosen itselleen kilpahevoseksi. Prisotto kilpaili hyvin 150 cm esteluokissa, mutta menestys ei ollut parhainta, kun ori jäi usein 3:nnelle tai 4:nnelle sijalle. Muutaman voiton sai ja muutamia toissijoita itselleen. Menestys ei ollut hohtoisa myöskään laatuarvosteluissa, kun estehevosten laatuarvostelusta ja yleislaatuarvostelusta tuli III.-titteli. Ori menehtyi vanhuuteen 28 vuoden iässä kotitallillaan Ranskassa.

eie. Fran Disco oli pirteä ja eloisa pieni trakehnertamma. 150 cm tummanrautias tamma kilpaili sitkeästi 150 cm luokissa, mutta estetaso siirtyi 140 cm luokkiin, kun estekorkeus oli voimattomalle tammalle liikaa. 140 cm luokissa Disco menestyi hyvin ja ripeä tahti johti moniin voittoihin estekisoissa. Tammaa pystyttiin jopa luulemaan poniksi vähä  pyöreämmän rakenteen perusteella. Ponimainen olemus ei kuitenkaan estänyt näyttelyihin ja laatuarvosteluihin osallistumista, jossa tamma pärjäsi kohtalaisesti. Fran Disco kuoli vanhuuteen Yhdysvalloissa.

ee. Monkey's Rewino oli ruunikko trakehnertamma, joka syntyi Itävallassa ja matkasi nuorena paljon Euroopassa. Tamman kilpailu-ura alkoi varhaisessa iässä heti 120 cm luokissa. 120 cm luokkia tamma kilpaili suurimmaksi osaksi Saksassa, mutta eteni pikkuhiljaa 140 cm kautta 150 cm luokkiin. Rewino menestyi hyvin ikäisekseen ja sai tehtyä pitkän ja menestykkään kilpauran itselleen, kunnes loukkasi itsensä vakavasti onnettomuudessa. Tamma toikeni hitaasti ja siirtyi siitosuralle Puolaan.

eei. Mankey oli puhdasrotuinen tummanruunikko trakehnerori, joka syntyi Puolalaisessa siittolassa. Ori kilpaili sukunsa tavoin esteratsastuksessa 160 cm luokissa. Ori oli laitettu heti kokeneisiin käsiin, vaikka ei ollut turhan vaativa ratsastaa. Luonne oli puolestaan äksy ja hyökkäävä, joten oria ei voitu sen puolesta luovuttaa kenelle tahansa tallitytölle. Silti ori oli menestyksäs ja astui usein rauhallisia tamma tasoittamaan jälkeläisten luonnetta. Laatuarvosteluihin ori ei koskaan päässyt, mutta eli siitä huolimatta pitkän ja huolettoman elämän.

eee. Reuse oli hyväluontoinen ja rauhallinen kilpahevonen, jolla ei ollut koskaan kiire. Tummanruunikonkimo tamma syntyi Puolassa ja kilpaili siellä tallityttöjen kanssa suurimmaksi osaski 110 - 120 cm rataesteluokissa. Tamman kapasiteetti kuitenkin huomattiin ja kokenut konkari alkoi valmentautua huolella. Kapasiteettia riitti reippaasti 150 cm tasolle, mutta kisoissa Reuse oli jännittynyt. Sen vuoksi kilpaura jäi 140 cm tasolle, joka oli lyhyt, mutta antoisa. Tamma siirtyi lopulta siitostammaksi, kun ensimmäinen varsa syntyi tamman ollessa 10-vuotias.
 

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Varsan nimi Isä/emä Muuta Omistaja
00.00.0000 t/o. Varsan nimi i/e. Emän nimi 50 ERJ-sijoitusta Omistajan nimi, VRL-tunnus

Kilpailukalenteri

Kisapäivä Tulokset Paikka Luokka Sijoitus
ERJ esteratsastussijoitukset
08.06.2016   Silver Moon 150cm 3/12
11.07.2016   Filmür 150cm 1/23
12.07.2016   Filmür 150cm 3/23
20.07.2016   Filmür 150cm 2/23
25.07.2016   Filmür 150cm 2/23
27.07.2016   Filmür 150cm 2/23
28.07.2016   Filmür 150cm 2/23
30.07.2016   Filmür 150cm 4/23
30.07.2016   Filmür 150cm 4/23
05.08.2016   Filmür 150cm 3/23
13.08.2016   Filmür 150cm 3/23
16.08.2016   Filmür 150cm 4/23
17.08.2016   Filmür 150cm 2/23
18.08.2016   Filmür 150cm 4/23
20.08.2016   Filmür 150cm 4/23
23.08.2016   Filmür 150cm 2/23
28.08.2016   Filmür 150cm 2/23
30.08.2016   Filmür 150cm 3/23
05.02.2018 Tulokset Everholt Estate 150cm 5/30
05.02.2018 Tulokset Amoral Stud 150cm 3/30
07.02.2018 Tulokset Everholt Estate 150cm 5/30
09.02.2018 Tulokset Amoral Stud 150cm 5/30
10.02.2018 Tulokset Everholt Estate 150cm 4/30
12.02.2018 Tulokset Amoral Stud 150cm 5/30
20.02.2018 Tulokset Amoral Stud 150cm 2/30
KRJ kouluratsastussijoitukset
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 0/0
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 0/0

Päiväkirja

22.08.2016 Estevalmennus // Valmentajana: William Cross

Meidän rastapäinen tallipoika Juuso hyppäsi Reginan selkään ja valmentajana oli jääräpäinen William Cross. Juuso lähti itsenäisesti verryttelemään tammaa kevyessä ravissa maapuomeilla asetellen ja taivutellen ympyröillä. Regina lämpeni hitaasti ja oli muutenkin erikoisemmalla päällä. Satularumba oli saanut Reginan stressaantumaan, mutta nyt tammalla oli kallis ja mittatilattu satula kokeilussa.
Lämmittely jatkui toiseen suuntaan, mutta William pyysi Juuso kevyeen istuntaan ja nostamaan laukan. Tamma suorastaan lähti kuin ampiainen eteenpäin, että Juuso sai kokoajan pidätellä ja pitää energistä tammaa kuulolla. Regina oli pehmeä, mutta etupainoinen, että Juuso sai kevyessä istunnassa työstää tammaa enemmän. Etenkin, kun pienien esteiden hyppääminen aloitettiin. Regina liioitteli aluksi hyppynsä työntämällä takajalkoja kauas taakse ja ottamalla paljon ilma varaa. Tippuminen kävi läheltä, mutta Williamin huudoilla ja Juuson taidoilla tamma saatiin takaisin maantasalle.

Kenttä oli oikea uima-allas ja sen takia hienohelma vähän liitoitteli. Varoi minne kavionsa laittoi ja maapuomeilla jalat nousi korviin. William nosti esteet 60 cm tasolle ja tamma alkoi kiehua taas. Rynnisti pienille esteille, mutta hyppäsi matalalta ilman minkäänlaista yritystä. Juuso sai pidättää tammaa topakasti, mutta tamman poikkeuksellinen käytös oli ymmärrettävää kipeän selän ja hoitojen takia. Esteitä hypättiin ratana hetken aikaa, kunnes tamma alkoi olla taas kuulolla ja esteiden korkeus nostettiin 80 cm tasolle. Regina tuli vähän maltillisemmin, kun Juuso pidätti ja piti koko paketin kasassa ennen ja jälkeen esteiden. Sujuvuuden löydettyä ja tamman hyppytyylin tultua paremmaksi esteet oli pian 100 cm tasolla. Aktiivinen valmentautuminen jatkui, kun tamma innostui taas liikkumaan pois alta. Kaahaili huolella ja pukitteli muutaman kerran, mutta Juuso sai tamman takaisin kokoon ja hermostuminen näkyi ilmassa.
Onneksi esteiden ollessa 140 - 150 cm tamma oli maltillinen ja sopivan energinen. Alkupelleily oli saanut Reginan vähän väsymään, mutta liikkui paremmin ja ilmavammin loppua kohden. Jos syynä oli satula ja Juuson oikeaoppinen ratsastus WIlliamin ohjeistuksella, oli valmennus mennyt kunnolla perille. Tamma hyppäsi hyvällä ilmavaralla 150 cm okserin yli ilman minkäänlaisia ongelmia ja mahtui sarjojen väliin. Kaarteissa Juuso piti tamman tasapainossa eikä esteille tultu enää kauhealla tahdilla. Loppukäyntien jälkeen käyntiin asiat puhuen läpi ja Juuso pääsi hoitamaan läpeensä kuraista hevosta.
 09.06.2016 Kotiutuminen Espanjansta auringon alta Suomen kurjuuteen // Kirjoittanut: Raituva 

Kotiutuminen Suomeen sujui paremmin kuin hyvin. Rento ja reipas tamma jatkoi matkustaa trailerissa pitkän matkan hienosti ikäisekseen. Välillä pysähdyttiin juoksuttamaan ja liikkumaan, ettei aivan kuolisi pystyyn kuumaan traileriin. Suomessa kimo tamma oli innoissaan uudesta kodistaan, vaikka sai aluksi tottua kylmepiin oloihin ja jatkuviin sadekuuroihin. Tallilla ei hirveästi ollu ikätovereita Reginalle, mutta sai muista varsoista mukavia laiduinkavereita. Terveystarkastusten kautta tamma pääsi hiekkatarhailemaan, koska ei uskallettu päästää heti laitumelle syömään vihreää. Kotiutuminen sujui rauhassa, että taluteltiin paikat läpi ja Gina oli aivan ihmeissään ravihevosista. Tamma mieluusti otti kisaa, mutta jäi usein viimeiseksi. Laukkahevoset oli Reginalle myös maailman tuhannesihme ja jäi heillekin viimeiseksi, valitettavasti. Kotiutumisen edettyä viikkoon uskallasimme hypätä Reginan selkään, kun paikat oli tuttuja, samoin maastot ja metsät. Hyppäsin tamman selkään ensimmäisenä ja oli oikein ihana sileällä. Oscar valmensi meitä kevyesti ja lopulta William piti meille estevalmennuksen. Regina on oikein mukava hevonen ja tammasta tulee varmasti upea estetamma ajan kanssa.
 21.05.2016 Lääkärintarkastus // Kirjoittanut: Hevosklinikka Paris

Tammalle suoritettiin perustarkastus. Samalla katsottiin mahdolliset allergiat, madotus ja rokotukset hoidettiin sekä tamma käytiin uittamassa altaassa. Allergiatutkimukset otettiin esimmäisenä verikokeena, että tulokset saatiin myöhemmin tietoon. Regina oli kiltisti koko tutkimuksen ajan, vaikka vähän näytti mulkoilevaa ilmettä. Ei kukaan neuloista pidä. Verikokeiden jälkeen Regina madotettiin ja tahna meni hienosti suuhun. ei rimpuilut tai laittanut vastaan. Samoin rokotus meni kauniisti kaulaan eikä Regina lähtenyt alta pois verrattuna edelliseen potilaaseen. Perustarkastuksessa kerrottiin, että tamma on kunnossa: silmät olivat kirkkaat, sieraimet ja korvat puhtaat, lämpö normaali, limakalvot hyvän väriset eikä ärtyneet. Sydän- ja hengitysäänet sekä suolistoäänet sopivat. Karva oli kiiltävää ja hevonen virkeä eikä alakuloinen. Suu oli siisti ja hampaat kunnossa. Jalat kuivat,  terveet ja hyvässä kunnossa. Ei havaittavia virheasentoja nuorella hevosella. Kaviot hyvässä kunnossa, ei halkeamia tai kolhuja. Ei aristanut taivutuskokeissa tai testeissä.

Tammalla ilmeni myös erikoista yskää, johon annettiin helpottavaa yskän lääkettä ja syynä voi olla hiekkapohjainen tarha. Myöhemmin saimme allergiatutkimuksien tulokset, jotka olivat puhtaat. Eli yskiminen ei johtunut mistään allergiasta. Tärkeää oli pitää ilma puhtaana ja laittaa tamma hetkeksi pois hiekkatarhasta. Mikäli ongelma jatkuu, voitaisiin kurkkutähystää. Uitossa Reginasta ilmene oikea vesipeto, koska tamma ei millään olisi halunnut lopettaa. Aluksi tammaa kuitenkin jännitti mennä kirkkaaseen altaaseen, mutta meni hetken ihmettelyn jälkeen mielellään uimaan. Tamma sai uida pyöreässä altaassa 2 minuutin jaksoja 45 minuutin ajan. Tamma nautti uimisesta ja kävi hyvästä treenistä. Uimisen jälkeen Regina vietiin infrapunasaunaan rentoutumaan. Lihakset voivat olla jäykät ja arat, mutta pienellä hieronnalla saatiin ihmeitä aikaan. Venyttelyä ja tasaista liikkumista, niin paikat aukeavat.


VIRTUAALIHEVONEN
  

VIRTUAALITALLI

Ulkoasu © 2016 H02877 | Ulkoasun kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan & Ransu
Kaikki muu ellei toisin mainita © Ribcage's Warmbloods

©2019 Ribcage's Warmbloods - suntuubi.com