Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Valiant Cinnabar

Perustiedot

Virallinen nimi: Valiant Cinnabar "Cinnabar" Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori Säkä: 167cm
Syntymäaika: 21.01.2015
täyttänyt 8v 21.09.2015
Väri: Rautias
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: Vaativa B, 160cm
Omistaja: Manaaja (VRL-14336)  Kasvattaja: Valiant Warmbloods
Rekisterinumero: VH15-031-0243 Meriitit: ERJ-I

Palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa I-palkinnolla 31.01.2018 pistein:
8,5 + 40 + 17,5 + 20 + 15 = 101p

Luonne

Cinnabar on ori, jota ei hyvällä hyvyydelläkään voisi kuvailla mukavaksi taikka hyväluontoiseksi. Jo pienestä pitäen herra on tiennyt oman arvonsa, eikä sen pilviä hipova ego vaan voi sallia ihmisen astumista sen johtajanpaikalle. Aika ajoin ori aina näyttää sekä ihmisille, että muille oreille mistä kana pissii, eikä kellekkään jää epäselväksi kuka tätä tanssia vie ja kuka roikkuu mukana.

Varsaikäisenä Cinnabar oli melkoinen kauhukakara, jo silloin se pomppi ja teutaroi talutuksessa hullun lailla, ja tarhassa se hyökkäili muiden varsojen päälle. Sosialisoitumisesta ei tullut mitään, ainoa hevonen jonka Cinnabar päästi lähelleen oli sen oma emä. Muut se kirosi hiiteen aina kun siihen tuli mahdollisuus. Iän karttuessa tilanne on ehkä vähän tasoittunut: ori käy hulluna tammojen perään ja esittelee näille tottakai tilaisuuden tullen itseään. Muut orit ovat taas Cinnabarin pahimpia vihollisia ja niiden päälle se saattaa vieläkin yrittää hyökkiä. Kunhan orin huomion saa pysymään muualla - vaikka sitten niissä tammoissa - muiden orien sijaan, pysyy se yleensä ihan maltillisena ja jättää kilpailijat huomiotta.

Sukutaulu

Isä. Coconut Brittle
fwb, 169cm, prn
ii. Dracon Krug
trak, 167cm, tprn
ERJ-I, YLA2
iii. M&M Daniel
trak, 167cm, km
iie. Dark Caramel
trak, 166cm, rn
ERJ-I
ie. Suprant Coconut
fwb, 170cm, rt
iei. Viserys BP
trak, 170cm, rt
YLA2, ERJ-II
iee. Chilin Chili
hann, 172cm, prt
YLA3, KRJ-IV, KERJ-III
Emä. Valiant Hollywood Cerise
swb, 166cm, prt
ei. Hannibal Circus
swb, 165cm, rt
YLA2, KRJ-II
eii. WGN Charly
swb, 167cm, rt
ERJ-III
eie. Bettan DÄR
swb, 165cm, rn
YLA3
ee. Ce's Armygreen
hann, 168cm, rt
eei. Ce's Apache
hann, 168cm, mkm
EV-II, ERJ-I
eee. Lila von Silbereiche
hann, 168cm, rt
EV-I, ERJ-I

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Varsan nimi Isä/emä Muuta Omistaja
02.03.2015 t. Valiant Paradise Pink e. Valiant Peyote 40 ERJ-sijoitusta Ireth (VRL-03777)
10.11.2016 o. Thin White Duke STC e. Lenica 40 KERJ-sijoitusta Nikki (VRL-14085)


Kilpailukalenteri

Valiant Cinnabar kilpailee porrastetuissa, ajantasalla olevat ominaisuuspisteet löydät orin VRL-profiilista.

Kisapäivä Tulokset Paikka Luokka Sijoitus
ERJ esteratsastussijoitukset
14.09.2016 Tulokset Iowa 160cm 5/30
15.09.2016 Tulokset Iowa 160cm 1/30
16.09.2016 Tulokset Brokeback 160cm 4/18
17.09.2016 Tulokset Brokeback 160cm 2/18
22.09.2016 Tulokset Iowa 160cm 4/30
22.09.2016 Tulokset Iowa 160cm 4/30
24.09.2016 Tulokset Iowa 160cm 3/30
27.09.2016 Tulokset Iowa 160cm 1/30
28.09.2016 Tulokset Iowa 160cm 3/30
15.12.2016 Tulokset Starberry 160cm 2/43
20.12.2016 Tulokset Romilly 160cm 3/48
24.03.2017 Tulokset Kultahuisku 160cm 1/33
29.03.2017 Tulokset Kultahuisku 160cm 1/33


Päiväkirja

31.08.2017 Estevalmennus // Valmentaja: Dimma

Lähes juoksin autoltani kohti tallin kenttää, sillä olin todella myöhässä Manaajan ja Cinnabarin estevalmennuksesta. Ratsukko olikin onneksi jo lämmittelemässä, niin ei menisi aikataulut aivan sekaisin. Pääsimme aloittamaan valmennuksen nopeasti, muutamalla lämmittelyesteellä, jotta näkisin, miten ratsukko hyppäisi. Ori hyppäsi innokkaasti, mutta myös hirveällä rynnimisellä ja Manaajan pitikin tehdä töitä, jotta pysyi selässä ja pystyisi pitämään orin aisoissa. Cinnabar vain heilutteli päätään tällaisille tylsille komennoille ja voisimme Manaajan kanssa vain toivoa, että orin liika energia hieman karsiutuisi valmennuksen edetessä.

Keskityimme lähinnä hyvään esteelle lähestymiseen, erilaisiin teihin ja erikoisesteisiin. Cinnabarin energia ei tuntunut vähenevän yhtään, eikä sitä hirveästi miellyttänyt kummalliset, hieman itse väkerrellyt erikoisesteet. Ori oli todella kuriton ja itsepäinen, joten sen kanssa sai tehdä hurjasti töitä, että valmennus sujuisi edes jotakuinkin kohtuullisesti. Jokaiseen askeleeseen ja hyppyyn tuli keskittyä ja keskittyminen ei saanut herpaantua tai muuten se oli menoa. Vaikka Cinnabar ei ollutkaan parhaalla mahdollisella tuulella tänään, siitä huomasi, että taitoa löytyy vaikka mihin. Ori näytti myös nauttivan tekemisestä, vaikka ei saanutkaan mennä aivan oman mielen mukaan. Jokainen onnistunut hyppy oli mitä hienoin ja ori hyppäsi hyvällä mahavaralla, tasaisen varmasti. Voin kuvitella, kuinka Manaajalla oli kädet kipeät Cinnabarin pidättelemisestä ja päätimme lopettaa valmennuksen. Pitkien loppukäyntien aikana annoin ratsukolle kattavan palautteen. Tulen mielelläni valmentamaan teitä uudelleenkin ja tsemppiä jatkoon.
 27.06.2017 Päiväkirjamerkintä // Kirjoittanut: Lea M.

Seuraava aamu Ribcage's Warmblood -tallilla valkeni sumuisesti. Eilen olin päässyt hoitamaan Moira-nimistä tammaa, mutta en ratsastamaan. Tänään ohjelmassani olisi ainakin Cinnabar-niminen suomalainen puoliveriori, joka ei kuulemma ollut sen helpompi tapaus kuin edellinen Moira-tammakaan. Ratsastusta ei kuulemma ollut luvassa siis tämänkään kanssa. Tehtävänäni oli hakea ori tarhasta, harjata ja varustaa se ratsastusta varten. Hain tallista riimunnarun ja lähdin etsimään Cinnabaria tarhoista. Olin saanut ohjeistuksen sen ulkonäöstä ja ori yleensä kipitti paikalle sen nimeä huhuiltaessa Manaajan mukaan. Ja niin kävikin – komea vaalea ori laukkasi portin viereen ja sain sen helposti kiinni. Huomasin itseasiassa, että se oli tarhattu yksin joten luultavasti se oli onnellinen päästessään hieman jaloittelemaan. 

Ori sipsutteli vieressäni kuin mikäkin egoisti ja täytyy sanoa, että minua melkein huvitti sen käytös. Jokaisen tammatarhan kohdalla se käveli erittäin koreasti ja orien kohdalla taas pärskähteli halveksuvasti. Kun päästiin talliin, vein Cinnabarin karsinaansa. Olinkin jo ehtinyt ennemmin hakea sen kaikki varusteet ja tavarat, joten sain vain ruveta hommiin. Ihmettelin kovasti, miten ori antoi minun niin vapaasti hoitaa sitä. Ehkä se tunsi minuun jotain sieluntoveruutta, tiedä sitten. Kuolaimia se ei meinannut haluta ottaa, mutta pienen  rapsuttelun jälkeen nekin olivat suussa. Ori oli nopeasti valmis ja ehdin jo viedä osan sen tavaroistakin pois tieltä, kunnes Manaaja tuli hakemaan sitä lenkille.
 13.06.2017 Estevalmennus // Valmentaja: Jannica

Matka Hollantiin katsomaan uusia hevosia oli ollut onnistunut. Mukavan hotellihuoneen pedin jättäminen ei niinkään.. Kymmeneltä olin kuitenkin saanut itseni kammettua ylös, ulos ja lenkille, josta matka jatkui kohti ystäväni Manaajan tiluksia, jonne olin jälleen saanut yllätyksekseni valmennuspyynnön pitkän ajan jälkeen. Suunnatessani vuokra-autolla kohti Ribcage's Warmbloodsia, rakennuksen siluetti asettui eteeni jo kaukaa ja pian ajoinkin mustan Hondan läpi takorautaporttien. Tunsin astuneeni johonkin satumaailmaan, jossa upeat ja elegantit puoliveriset laidunsivat tyytyväisenä omilla lohkoillaan.. Kaikki paitsi yksi. Cinnabar seisoi käytävällä loukkaantuneen näköisenä, kun nuoren oloinen hoitajatyttö lippispäässä laittoi sitä kuntoon. Tunsin orin jo entuudestaan kilpakentiltä, vaikken sitä ollutkaan ratsastanut koskaan. Pian Manaaja jo pyyhälsi päärakennuksen suunnalta takki auki viuhuen. Sää oli melko lämmin Hollannin tulppaanintuoksuiseen kevääseen verrattuna, mutta vesisade laimensi ikävästi. Suuntasimme ratsukon kera maneesille, jossa meitä odottelivatkin jo laadukkaat puomit ja estepuomit, sekä komea rivi nuoria miehiä valmiina auttamaan niiden sijoituksessa. Manaaja hymyili minulle tietäen täsmälleen mitä ajattelin. He saivat kävellä vapain ohjin sillä aikaa oriin kanssa, kun kokosimme esterataa valmiiksi. Pojista oli suuri apu ja hetkessä koko rata oli pystytetty.

Oman arvonsa tietävä Cinnabar mittaili esteitä tylsistyneenä, tällaistako sille tänään tarjottiin? Esteet olivat naurettavan helppoja, mutta tänään olikin nimen omaisesti tarkoitus treenata tekniikkaa, ei korkeutta, jota ori osasi hypätä ilman minuakin riittävästi, mikäli kilpailutuloksiin oli luottaminen arkistossa. Aloittelimme helpohkoilla puomitehtävillä ravissa, mukaan otettiin voltteja ja erityisesti kulmiinratsastelua, jolloin ori joutui taipumaan. Siitä siirryttiin kolmikaariselle, jonka kullekin kaarelle aseteltiin yksi puomi. Ribcage's Warmbloodsin kaltaisessa isossa tallissa ei minun tarvinnut tehdä itse mitään ja olo oli kuin kuningattarella apupoikien kantaessa kevyitä puomeja määräämilleni paikoille. Alkuverryttelyn jälkeen otettiin keskiympyrällä hieman laukkaa, jonka jälkeen samassa paikassa tultiin vielä kahta puomia. Niiden jälkeen oli vuorossa muutama helpohko verkkahyppy 50-60cm korkeilla ristikoilla ja sitten Cinnabar sai hetken hengähtää meidän vaihtaessa kuulumisia. Lopputunnista otettiin vielä perusharjoituksia sekä kokorataa kymmenen senttiä isommilla esteillä ja vähän jumppaa toki innareilla. Loppuverkat Manaaja sai suoritella omatoimisesti, jotta ehdin kahdeltatoista alkaville markkinoille katsomaan meille sopivia hollantilaisvahvistuksia. Totta puhuen olin jo iskenyt myynti-ilmoituksista silmäni komeaan estesukuiseen puoliverioriin, josta myös Manaaja oli minulle onkinut tietoja etukäteen.
 17.02.2017 Estevalmennus // Valmentaja: Cannabia

Tänään oli luvassa estevalmennuksen pitäminen Ribcage’s Warmbloodsin maneesilla Manaajalle ja hänen esteratsulleen Cinnabarille. Ratsukko laukkaili maneesissa puolivapain ohjin saapuessani paikalle ja aloitin saman tien kasaamaan maneesiin pientä estetehtävää. Tälle päivälle oli tarkoitus ottaa hieman ratatilanteita, joissa muutamalla esteellä saatiin tehtyä lähes täysimittainen esterata ratsukkoa varten. Kerroin Manaajalle jutun juonen ja sitä myöten päästiin sitten aloittamaan. Ratsukko hyppäsi alkuun esteitä 2 ja 3 esteen tehtävinä, mukana oli kaarevia lähestymisiä, lyhyitä teitä ja sarjaesteitä. Cinnabar eteni esteiden välit vauhdikkaasti pitkällä askeleella ja välillä Manaaja joutui todella pidättelemään oria, jotta esteiden välit eivät käyneet liian lyhyiksi suuriaskeliselle oriille. Cinnabarilla on hyvä hyppytyyli ja valtavasti potentiaalia. Lopuksi Manaaja ja Cinnabar pääsivät vielä hyppäämään kokonaisen esteradan jonka korkeudeksi valittiin 150cm.


Kuvagalleria


Luonne © Taciturn (VRL-12909)

VIRTUAALIHEVONEN

  

VIRTUAALITALLI

Ulkoasu © 2016 H02877 | Ulkoasun kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan & Ransu
Kaikki muu ellei toisin mainita © Ribcage's Warmbloods

©2020 Ribcage's Warmbloods - suntuubi.com