Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Oldfinion Toronto

Perustiedot

Virallinen nimi: Oldfinion Toronto Rotu: Oldenburg
Sukupuoli: Ori Säkä: 171cm
Syntymäaika: 29.07.2017 Väri: Tummanruunikko
Painotus: Kouluratsastus Koulutustaso: Grand Prix
Omistaja: Manaaja (VRL-14336) Kasvattaja: yersinio (VRL-06303), Oldfinion Dressage
Rekisterinumero: VH17-013-0129 Meriitit: KV-I, KTK-I

Palkittu 3-vuotiaana nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa I-palkinnolla 20.10.2017 pistein:
rakenne: 10 + käynti: 2 + ravi: 4 + laukka: 3 + lisäpisteet: 3 + suku: 18 = 40p

Kantakirjattu I-palkinnolla 20.11.2017 pistein: 19 + 19 + 22 + 22 = 82p

Luonne

Torontosta kasvoi isänsä poika, niin hyvässä kuin pahassa. Törkeän komea, korrektirakenteinen ruunikko ihastuttaa ulkonäöllään sekä liikkeillään, mutta aiheuttaa huolta, murhetta ja sydämentykytyksiä luonteeltaan. ”Pojasta polvi paranee” ei tosiaan päde tämän yksilön kohdalla. Ero toiseen oldfinionilaiseemme on melkoinen.
 
”Kultamussukka” ei istu Torontoon edes ironisesti sanottuna. Kuumaverinen, itsenäinen, itsepäinen sekä vahvatahtoinen hevonen kuumuu nollasta sataan sormia napsauttaessa. Orin ratsuttaminen ei ollut mikään simppeli juttu, eikä ruunikon ratsastaminen vieläkään ole ihan kenen tahansa hommaa. Muiden ominaisuuksiensa lisäksi oldenburg on tavattoman herkkä sekä nopea reagoimaan, tämäkin hyvässä ja pahassa. Kevyisiin, varmoihin apuihin Toronto reagoi toivotulla tavalla, mutta vähänkin turhan terävä pohje tai kova pidäte, niin herra kokee oikeudekseen tehdä täysstopin, pukkisarjan tai jotain muuta ei-toivottua. Uudet ratsastajat ori testaa joka tapauksessa, vanhojen tuttujenkin kanssa rajojen testaaminen (sekä ratsastajan selässä pysyminen) on satunnaista huvia. Etenkin niinä päivinä, kun työnteko ei Torontoa ihan hirveästi kiinnosta.

Parhaimmillaan ruunikko on tavattoman näyttävä, upealiikkeinen hevonen, jonka askeleiden keveyttä, elastisuutta sekä säätelyvaraa ei voi kuin ihailla. Etenkin Toronton ravi sekä lisätyt askellajit saavat myhäilemään tyytyväisyydestä. Siis silloin, kun ne saadaan ratsastettua esille. Ei ruunikko tietenkään mahdoton ratsu ole, ei se muuten kilpailisi koulua GP-tasolla (edelleen orina). Nöyryyttä Torontolta ei löydy tippaakaan, yhteistyötaidoissakin on toivomisen varaa. Eteenpäinpyrkimys sen sijaan on erinomainen, työmotivaation kanssa taas vähän niin ja näin. Joinain päivinä ruunikkoa ei voisi joku piaffe vähempää kiinnostaa, vaikka juuri edellisenä päivänä herra olisi toiminut harvinaisen hyvin liikkuen mielellään sekä suorittaen saamansa tehtävät ilman vastaväitteitä. Otappa tästäkin tuittupäästä sitten selvää.
 
Toronto koettaa liiskata sinut seinää vasten, talloa varpaasi, näykkiä mistä ikinä yltääkään, ellei sille tee kaapin paikkaa selväksi. Ja silti herra saattaa koettaa onneaan ja uhitella. Joka ikinen kerta, kun oria hoidetaan (vaikka miten lyhyen pätkän), se laitetaan käytävälle ketjuihin. Torontoa ei jäädä lääppimään, vaan kaikki hoitotoimenpiteet suoritetaan mahdollisimman ripeästi. Joihinkin asioihin, kuten klippaukseen ja kengitykseen, tarvitaan huulipuristinta, jotta oldenburg suvaitsee pysyä paikoillaan. Suurin osa hoitotoimenpiteistä sujuu onneksi ilmankin. Yksi iso ärsytys Torontolla on takataskussaan; se puree loimiaan minkä kerkeää. Sisäloimi tai ulkoloimi, ei väliä, ori jyrsii kankaan vähintään ryntäiden kohdalta rikki. Pahimpina päivinä koko loimi on riekaleina. Tarhaan ja karsinaan viedyt lelut sun muut härpäkkeet eivät kauaa Torontoa kiinnosta, loimen repiminen kun on niiiiiin paljon hauskempaa. Lyhyilläkin matkoilla ruunikko talutetaan orikuolain suussa, minkä lisäksi taluttajalla on parempi olla raippa mukanaan. Kovin kevyin askelin liihotteleva Toronto kun ei paljoa kysele, jos päättää rynnätä muiden hevosten luokse. Etenkin porteista ori menee ryminällä, ja hevosta joutuu tosissaan väistämään. Raippaa ruunikko kunnioittaa sen verran, ettei ihan heti juokse taluttajansa ylitse.
 
Traileriin Toronto ei mene, piste. Hevosrekkaan orin saa lastattua ongelmitta (kyllä, jokin asia sujuu joka kerta ilman hangoittelua!). Matkustaminenkin sujuu rauhallisissa merkeissä, kunhan Toronto matkustaa yksin tai sen ja vieruskaverin välissä on kunnollinen orilevy. Lastaus ja kuljetus ovatkin kisareissujen helpoimmat osiot; Toronto pitäisi vielä saada käyttäytymään ja esiintymään. Vapaaehtoisia hevosenhoitajia ei juuri ole, sillä oldenburg ei kuvasta hyvää käytöstä sitten ollenkaan. Verryttelyissä ratsastaja saattaa vielä olla helisemässä, kun puhiseva, pörhistelevä Toronto ei meinaa ottaa apuja kuuleviin korviinsa.

Toronto on kuitenkin showmies. Se rakastaa aplodeja, joten hyvän ratsastajan kanssa ruunikko tekee oikeasti upeita suorituksia. Karismaattinen, näyttävä hevonen on parhaimmillaan isojen yleisöjen edessä. Tosin ilmaiseksi Toronto ei töitä tee, eikä helpolla. On niitäkin suorituksia nähty, joissa jo alkutervehdyksen jälkeen ori on lingonnut ratsastajan selästään ja suorittanut sarjan kevätjuhlaliikkeitä aivan keskenään. 
© Susiraja

Sukutaulu

Isä. Oldfinion Tabasco
old, 170cm, rt
VIR MVA Ch, KTK-II, KV-I
ii. Oldfinion v. Tico
old, 170cm, rt
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I, YLA1
iii. Von Freutico
old, 170cm, rt
VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA1
iie. Rebelle
old, 167cm, rn
VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-III, KRJ-I
ie. Oldfinion Dancia
old, 165cm, rn
VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-III, KRJ-I, YLA1
iei. Tonistaro
old, 172cm, rt
VSN Ch, KTK-III, KRJ-II, YLA3
iee. Dorothy
old, 168cm, rn
VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-III, KRJ-I, YLA3
Emä. A.D. Fedrianne
old, 167cm, rn
KTK-II, KV-II
ei. Oldfinion Brandon
old, 171cm, km
eii. Bullets and Booze
old, 169cm, m
Ch, KTK-II
eie. Adrianne
old, 169cm, km
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2
ee. A.D. Feeniks
old, 161cm, rn
VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-III
eei. Calgary
old, 162cm, m
Ch, KTK-II
eee. Feeling Forever
old, 161cm, rn

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Varsan nimi Isä/emä Muuta Omistaja
00.00.0000 t/o. Varsan nimi i/e. Emän nimi 50 ERJ-sijoitusta Omistajan nimi, VRL-tunnus

Kilpailukalenteri

Kisapäivä Tulokset Paikka Luokka Sijoitus
ERJ esteratsastussijoitukset
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 0/0
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 0/0
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 1/100
KRJ kouluratsastussijoitukset
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 0/0
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 0/0


VIRTUAALIHEVONEN
  

VIRTUAALITALLI

Ulkoasu © 2016 H02877 | Ulkoasun kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan & Ransu
Kaikki muu ellei toisin mainita © Ribcage's Warmbloods

©2019 Ribcage's Warmbloods - suntuubi.com