Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Jamboree


© Hippos / Emilia Fager

Perustiedot

Virallinen nimi: Jamboree "Jambo" Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori Säkä: 169cm
Syntymäaika: 25.01.2014 Väri: Ruunikko
Painotus: Koulupainotus Koulutustaso: Intermediate II
Omistaja: Manaaja (VRL-14336) Maahantuoja: Tatyana
Rekisterinumero: VH14-031-0439 Meriitit: -

Luonne

Jamboree eli Jambo ei kuulu kaikkein helpoimpiin tapauksiin. Se ei ole pahantahtoinen, mutta vähän turhankin omapäinen ja melko arvaamaton. Sille tammat ovat heikko kohta ja yleensä jos ori käsistä lähtee, on näköpiirissä kauniita neitoja. Mikään mahdoton tapaus se ei kuitenkaan ole, sen kanssa pitää vain olla tarkkana ja koko ajan vähän silmät selässäkin. Muut orit ovat totta kai Jambolle täysi ei ja se lähtee mielellään uhittelemaan muille. Itsevarman ihmisen kanssa Jambo menee tilanteessa kuin tilanteessa ja kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Sen sijaan arempia ori käyttää melko häikäilemättömästi hyväkseen ja on kyllä hankala, jos sille antaa mahdollisuuden. Se ei varsinaisesti pidä kaikista hoitotoimenpiteistä, kuten esimerkiksi kengityksestä, pään harjaamisesta tai mahan koskettelusta, mutta ihmisen asenne ratkaisee paljon. Pientä luimistusta säikähtävä saa kyllä taistella Jambon kanssa jatkossakin ihan perusasioista. Tarkkana saa edelleen olla, sillä tammojen vuoksi Jambon valmis karkaamaan vaikka mistä - mieluummin siis ihan molemmin puolin kiinni sidottu.

Ratsuna Jambo on onneksi vähän yksinkertaisempi ja kuuliaisempi. Jälleen tosin voimakkaasti ihmistä peilaten: arkaa ori kuskaa ympäriinsä minne haluaa, napakka ja oikeudenmukainen ratsastaja saa ruunikon jo ensiaskelilta kuuntelemaan itseään. Mikään helppo ratsu Jambo ei kuitenkaan ole vaan vaatii ratsastajaltaan rautaisia vatsalihaksia ja hienovaraisia apuja. Liian kovista tai epäreiluista avuista saa alleen vain jännittyneen ja jäkittävän hevosen. Parhaimmillaan Jambo on kuitenkin notkea, letkeä ja rehellinen ratsu, joka saa kouluradoilla erityisesti kiitosta teknisestä osaamisestaan ja kokoamiskyvystään. Maastossa Jambo on aika säpäkkä ja porukassa aivan liian kilpailuhenkinen. Yksin, tutun ratsastajan kanssa se on ihan ratsastettavissa. Mutta jos on kuvitellut, että Jambo on hurja maastossa, ei ole nähnyt sitä kisapaikalla itse suorituksen ulkopuolella. Orilla ei ole tippaakaan kärsivällisyyttä, kun kaikki ympärillä hermoilevat ja ihmisiä ja hevosia vilistää sinne ja tänne. Vasta liikkeeseen päästyään se pystyy rauhoittumaan ja keskittymään. © Hapero

Sukutaulu

Isä. Oblivious Roller evm
fwb, 170cm, trn
ii. Unwound SIAS evm
fwb, 169cm, rn
iii. Xantoxu Adalgio evm
fwb, 168cm, rn
iie. Merry Marie evm
fwb, 170cm, rt
ie. Dental Slate evm
fwb, 165cm, rn
iei. Mr. Birth evm
fwb, 167cm, mrn
iee. Final Beholder evm
fwb, 164cm, prt
Emä. Encore Sorority evm
fwb, 168cm, rt
ei. Research evm
fwb, 160cm, rn
eii. Lanky Sftra evm
fwb, 164cm, rt
eie. SLUG Mayo evm
fwb, 160cm, mrn
ee. Lushintern TH evm
fwb, 164cm, rn
eei. Rapid Mane evm
fwb, 165cm, rt
eee. Shape Hyena evm
fwb, 163cm, m

Sukuselvitys

Jamboreen eli Jambon suku on täynnä täyttä suomalaista verta ja nöyriä suorittavia kouluhevosia. Suuri osa niistä on kilpaillut kansainvälisellä tasolla niin Suomessa kuin Pohjoismaissakin asti. Suvusta löytyy kantakirjahevosia, näyttelypärjääjiä, mutta myös hyvärakenteisia siitoshevosia. Suku ei ole kovin yleinen, jonka vuoksi Jambokin tulee varmasti olemaan kysytty siitokseen siirtyessään. Jambon suvusta löytyy myös useita hyviä hyppääjiä, vaikka ne eivät olekaan varsinaisesti esteitä kilpailleet, joten estehevosesta haaveksivienkaan ei tarvitse viedä tammojaan muualle, kunhan tammalta saa tarvittavat eväät eikä oriin koulupainotus haittaa.

i. Oblivious Roller oli ratsastaessa mukava ja työntekijänä rehellinen. Se oli helppo tapaus muutenkin käsitellä ja tummanruunikkoa oria pidettiin myös astutustilanteissa rauhallisena herrasmiehenä. Kansainvälisen tason kouluhevonen teki pitkän ja vaikuttavan uran ensin ratsastuskilpailuiden saralla ja sen jälkeen vielä siitoskäyttöön siirryttyään. Rollerista periytyy useita kymmeniä kouluhevosia, mutta sen suku on kuitenkin mukavan harvinainen, eikä oria joka hevosen kohdalla vastaan tule, tai sukua. 170-senttinen Roller on periyttänyt varsoja myöskin ulkomaille ja sen jälkeläistöä kilpailee pohjoismaissa laajalti kouluratsuina. Suomalaisesta puoliverisuvusta tulevan Rollerin suku jatkuu suomalaispainotteisena niin kauas kuin sukua on mahdollista tulkita ja myös sen varsat ovat puhtaita suomalaissyntyisiä varsoja, joten niitä arvostetaan maailmalla. Rollerin elämään mahtui nuorempana rikkaitakin elämänjaksoja, mutta vanhemmiten se rauhoittui elelemään eläkepäiviään ja kuoli vanhuuden tuomien vaivojen myötä parikymppisenä.

e. Encore Sorority oli persoonallinen, mutta kuitenkin kiltti ja asiallinen tamma. Rautias tamma omasi miltei yönmustat silmät, jotka tekivät siitä hassun näköisen tapauksen. Soro oli mielenkiintoinen tapaus, joka tykkäsi hoitajien ja talliväen hauskuuttamisesta hoitotilanteissa. Ei se kuitenkaan koskaan mitään pahaa tehnyt kellekään. Soro toimi kouluhevosena, mutta omasi lahjoja harrastemielessä kokeiltuna myös estepuolelle. Sen suku on kuitenkin puhtaasti koulupainotteinen niin taidoiltaan, tuloksiltaan kuin liikkeiltäänkin, joista erityisesti ravi oli näyttävää. Sorolta jäi yhdeksän varsaa lyhyehkön kilpauransa päättettyään ja niistä kaksi on kantakirjattuja. Tamma itse ei ole kantakirjassa, mutta sen molemmat vanhemmat ovat. 168-senttinen tamma lopetettin vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi 22-vuotiaana.

ii. Unwound SIAS on kansainvälisen tason entinen kilpuri, joka näytti kyntensä isoissa kisoissa kouluratsastuksen saralla. Ruunikkoa väritystä kantava ori kerrytti tililleen useita arvokilpailuvoittoja ja on kantakirjattu lisäksi toiselle palkinnolle. 169-senttinen Unwound on luonteeltaan nöyrä, mutta omaa kuitenkin kilpahevoselle ominaista temperamenttia tarvittaessa. Nykyisin tosin tuolle temperamentille ei juuri käyttöä ole, sillä korkeaan ikään ehtinyt ori viettelee eläkepäiviä, eikä ole siitoskäytössäkään enää. Siitosuran aikana orille kertyi jälkeläisiä vähän joka kolkalle, mutta kuitenkin tilaa jäi sukuihin myös poikien esiintuloon. Jälkeläiset ovat perineet isänsä kyvykkyyden kouluratsastukseen sekä nöyryyden työnteossa.

ie. Dental Slate oli kuvankaunis ruunikko tähtipäinen tamma, joka kasvoi 165cm:n korkeudelle. Sirorakenteinen suomalainen puoliverinen teki vaikuttavan uran nuorempana näyttelykehissä ja kantakirjattiin myös toiselle palkinnolle. Kilparatojakin tamma ehti nähdä ja kilpaili kansallisella tasolla saakka koulua. Myös esteillä tammalla kerrotaan olleen lahjoja, sillä se hyppäsi sujuvasti kotona 130cm ratoja. Kuitenkin omistajan koulupainotteisuuden vuoksi tammalla ei esteitä kilpailtu ja myös sen vanhemmat olivat koulupainotteisia kantakirjahevosia. Kilpauransa päätettyään Slate siirtyi siitoskäyttöön ja kiersi myös näyttelyjen veteraaniluokkia sijoittuen lähes aina loppukehään. Ruusukkeiden ja pokaalien keräys ei siis suinkaan päättynyt kaappiin kisauran loputtua! Slate periytti varsoilleen hyvää käytöstään, linjakasta rakennetta ja orivarsoille säyseää luonnetta erityisesti. Slaten varsoista kolme on oreja ja neljä tammoja, näistä osa on siitoskäytössä ja osa kilpailee vielä kouluratsuina vaikeissa luokissa. Slate kuoli vanhuuteen parinkymmenen vuoden paremmalla puolella.

ei. Research on suvun tuntemattomampi nimi, eikä oriin liikkeistä ole juurikaan tietoa. Sen kerrotaan kuitenkin olleen hyvätasoinen kouluratojen mestari, mikä ei ole ihme kun muuta sukua tutkii. Sen vanhemmat ovat molemmat kovan luokan kouluhevosia ja ori perinyt ulkonäkönsä ja ruunikon värinsä emältään Mayolta. Research on kantakirjattu kakkospalkinnolle ja ilmeisesti myös koululaatuarvostelussa palkittu aikanaan. 160-senttinen oripoika on luonteeltaan ollut hyvä käsitellä, mutta omannut kuitenkin kilpahevosen auktoriteetin ja mielellään komentanut sekä ihmisiä että hevosia. Orilta löytyy muutamia kansallisen tason kilpailuja kalenterista, mutta pääasiassa se lienee kilpaillut pienemmissä kekkereissä. Research jätti todistetusti ainakin kaksitoista varsaa, mutta todennäköisesti niitä on ollut enemmänkin, sillä tuohon aikaan käytiin paljon vaihtokauppaa varsoista, eikä niitä aina "muistettu" merkitä ylös tuttavankauppojen vuoksi.

ee. Lushintern TH oli kansainvälisen tason ruunikko kilparatsu, joka kilpaili jonkun verran koulupuolella myös pohjoismaissa. Tammalla oli myös kapasiteettia esteille, mutta muun suvun tavoin se on kilpaillut vain koulupainotteisena. 164-senttinen Lushintern on lahjoittanut varsoilleen paljon kapasiteettia ja sopivaan oriin yhdistettynä varsat ovat pärjänneet emäänsä paremminkin kisakentillä koulupuolella. Hyvätasoinen kilpahevonen oli myös luonteeltaan moitteeton, vaikkakin saattoi uusissa tilanteissa olla hieman arvaamaton. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se oli tuttu näky paitsi ratsastuskisoissa myös näyttelykehissä. Sopusuhtainen tamma periytti ulkonäköä ja liikettä myös varsoihin, sen kuudesta varsasta kaksi on kantakirjattu ja loput kilpailevat kouluratsastuksen saralla. Lushinternin varsat ovat myös kapasiteetikkaita ja rohkeita hyppääjiä emänsä tavoin, vaikka eivät olekaan esteitä kilpailleet koskaan. Lushinternin vanhemmat ovat suomalaisia puoliverihevosia siinä missä koko suku, molemmat on kantakirjattu toiselle palkinnolle ja etenkin emällä Shape Hyenalla on paljon koulutuloksia kansainvälisistä luokista ja tamma on myös erittäin hyvin pärjännyt näyttelyissä. Molemmat vanhemmat ovat olleet tamman tavoin hyväkäytöksisiä ja nöyriä kilpahevosia.

Sukuselvitys © Jannica

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Varsan nimi Isä/emä Muuta Omistaja
10.04.2016 o. Scotspine Jamming Bird e. Little Minervous   Mila (VRL-11936)

Kilpailukalenteri

Kisapäivä Tulokset Paikka Luokka Sijoitus
KRJ kouluratsastussijoitukset
19.01.2016   Team Fallacy Intermediate II 3/23
23.01.2016   Hillstead Intermediate II 2/16
26.01.2016   Hukkapuro Intermediate II 1/40
27.01.2016   Wolf Sporthorses Intermediate II 4/40
28.01.2016   Wolf Sporthorses Intermediate II 2/40
28.01.2016   Hukkapuro Intermediate II 6/40
30.01.2016   Wolf Sporthorses Intermediate II 5/40
01.02.2016   Ryhmä Rämä Intermediate II 3/27
01.02.2016   Wolf Sporthorses Intermediate II 1/40
02.02.2016   Wolf Sporthorses Intermediate II 2/40
04.02.2016   Wolf Sporthorses Intermediate II 1/40
08.02.2016   Wolf Sporthorses Intermediate II 2/40
09.02.2016   Hukkapuro Intermediate II 1/40
16.02.2016   Hukkapuro Intermediate II 5/40
21.02.2016   Hukkapuro Intermediate II 1/40
26.02.2016   Hukkapuro Intermediate II 6/40
28.01.2017 Tulokset Romilly Intermediate II 1/29
30.01.2017 Tulokset Romilly Intermediate II 5/29
18.02.2017 Tulokset Romilly Intermediate II 6/46
06.06.2017 Tulokset Royal Gear Intermediate II 1/12
08.06.2017 Tulokset Royal Gear Intermediate II 2/12
08.06.2017 Tulokset Royal Gear Intermediate II 3/12
10.06.2017 Tulokset Royal Gear Intermediate II 1/12
10.06.2017 Tulokset Royal Gear Intermediate II 1/12
21.07.2017 Tulokset Kultahaiven Intermediate II 4/28
29.07.2017 Tulokset Kultahaiven Intermediate II 5/28
KRJ kouluratsastussijoitukset
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 0/0
00.00.0000 Tulokset Kisapaikan nimi 160cm 0/0

Päiväkirja

22.02.2016 Kuulumisia // Kirjoittanut: Mila (VRL-11936)

Jambo sekä Payanne ovat asuneet nyt meillä noin kuukauden verran ja hienosti parivaljakolla on lähtenyt sujumaan. Jambon kanssa on ollut hieman ongelmia tuon käyttäytymisen kanssa, mutta kyllä me olemme pikkuhiljaa löytäneet sen yhteisen sävelen. Pai puolestaan on hurmannut lähes jokaisen leppoisan luonteensa vuoksi eikä tamma pahakseen pistä saamaansa huomiota. Kaikenkaikkiaan tämän parivaljakon osto ei ollut niin sanotusti hutiostos. Päinvastoin. Hevoset ovat pärjänneet hienosti kisaradoilla ja tuoneet omalla persoonallaan mukavan lisän Scotspinen hevoskaartiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!


VIRTUAALIHEVONEN 

VIRTUAALITALLI

Ulkoasu © 2016 H02877 | Ulkoasun kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan & Ransu
Kaikki muu ellei toisin mainita © Ribcage's Warmbloods

©2019 Ribcage's Warmbloods - suntuubi.com