Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Teakettle Ghost


© VRL-10345

Perustiedot

Virallinen nimi: Teakettle Ghost "Tihku" Rotu: Irish Sport Horse
Sukupuoli: Tamma Säkä: 164cm
Syntymäaika: 06.10.2015 Väri: Tummanruunikko sabino (Ee Aa)
Painotus: Kenttäratsastus Koulutustaso: 120cm, Vaativa B, CIC2
Omistaja: Manaaja (VRL-14336) Kasvattaja: naakka (VRL-10345)
Rekisterinumero: VH16-209-0013, PKK#1676 Meriitit: KTK-III, Finest, VIP MVA

Luonne

Tihkuksi ristitty tamma on yleisesti ottaen varsin lunki tapaus, joka tekee asiat mieluusti omassa tahdissaan ja omalla tavallaan. Tihku on rutiineja arvostava hevonen, joka kyllä muistaa ruokinta-ajat ja tarhausvuoronsa minuutilleen eikä pelkää muistuttaa suustaan kiinni juuttunutta tallityöntekijää puutteellisesta palvelusta seiniä paukuttamalla. Tihkun kanssa parhaiten juttuun tulevat yhtä lakonisesti elämään suhtautuvat ihmiset jotka elävät kellon mukaan ja suoriutuvat päivistään tehokkaasti ilman sen suurempaa draamaa. Turhille draamailijoille, karsinassa ravaajille, lääppijöille ja yleensäkin elämää suuremmille tapauksille – sekä ihmisille että hevosille – Tihku näyttää mieluusti ovea hampaiden muodossa. Vaikka kaikki elämän rutiinitapahtumat sujuvat Tihkun kanssa ongelmitta, kaikki muutospyynnöt rutiineihin kannattaa lähettää vähintäänkin viikkoa etukäteen kolmena kappaleena kirjallisesti. Jos keskiviikon estetreeni muuttuu vapaapäiväksi on kriisiapu tarpeen ja tarhausajan vaihtuessa maailmanloppu on jo lähellä. Lungista jokapäiväisestä elämänasenteestaan huolimatta Tihku on pohjimmiltaan hyvin stressiherkkä hevonen joka oireilee helposti mahahaavaa, joten rutiinit ja kiireettömyys ovat Tihkun kanssa toimiessa kaiken a ja o. Elänlääkärin ja kengittäjän kanssa Tihku tulee hyvin juttuun ja suhtautuu näihinkin tapahtumiin tyynen rauhallisesti, kunhan toimenpiteet hoidetaan rivakasti ja turhia häseltämättä alta pois.

Ratsastaessa Tihku on hieman hitaasti syttyvä mutta tasainen ratsu, joka yrittää ratkaista jokaisen tehtävän mahdollisimman käytännöllisellä ja vähiten kuluttavalla tavalla. Vaikka Tihkun kankeaa ja hidasta alkutunnin köpöttelyä on joskus tuskallista katsella – selässä istumisesta puhumattakaan – raippa, kannukset, ja “nyt mennään!” asenne eivät ole oikea ratkaisu ongelmaan. Tihkun kanssa asioista selviää huomattavasti kivuttomammin neuvottelemalla kuin käskyttämällä – kaikki käskyt otetaan yhäkin vastaan viikkoa aikaisemmin kolmena kappaleena kirjallisesti – ja tamman alkutunnin feng shuin häiritseminen saa sen vain pistämään kahta kovemmin kampoihin ja lopulta vaihtamaan maisemaa. Alkukäynnit kannattaakin hoitaa vaikka maastossa säästääkseen sekä hevosen että ratsastajan hermoja. Verryttyään Tihku on kuitenkin oikein näppärä ratsu, jota kuvaa parhaiten sana “tehokas.” Jos ratsastaja ei ole ajan tasalla, ei Tihkukaan viitsi kiinnostua tehtävästä tai toimia ratsastajansa sijaisaivoina – tamman aloitekyky onkin tasan nolla. Asiansa osaavan ja eksaktin ratsastajan kanssa Tihku on kuitenkin varsin yhteistyökykyinen kumppani joka tekee tasan tarkkaan mitä pyydetään tasan silloin kuin pyydetään. Vaikka Tihku ei turhaan käytä aikaa miettiäkseen miten tänään laistaisi tehtävistä tai mikä aidantolppa olisi muuttunut yön aikana Tihkunsyöjähirviöksi, tamma ei myöskään omaa minkäänlaista lavakarismaa. Suoraa koulutuomarin suusta: “tasainen ja teknisesti erinomainen suoritus, mutta lopputulos kovin hajuton ja mauton.”

Jos haluat tietää mistä kaikki Tihkusta liikkuvat kuulopuheet ovat peräisin, kannattaa olla paikalla tamman estetreenien aikaan. Sekä maasto- että rataesteillä Tihku on tasainen suorittaja joka hyppää mitä tahansa, mistä tahansa, milloin tahansa – myös silloin kun ratsastajaa jo vähän hirvittää tai olisi oikeasti kannattanut jättää hyppäämättä. Kun tähän lisätään Tihkun matkaavoittava laukka ja hyvä ratatempo, ratsastajasta riippuen käsissä on joko takuuvarma sijoitus tai ruumiita. Ei Tihku ole hullu hevonen tai pelottava ratsastettava koska se käyttäytyy arvaamattomasti, vaan koska se on hyvin helppo ajaa esteen sekaan puolivahingossa. Maastossa Tihku on oma tasaisen rauhallinen ja elämäänsä kyllästynyt itsensä, eikä jaksa välittää postilaatikoista, tukkirekoista tai edes naapurin kakaroista. Liikkuu eteen sekä yksin että ryhmässä ja soveltuu hyvin tukihevoseksi sekä maastoesteillä vetoavuksi nuorille ja aremmille hevosille. Aivan hännäntyvestä ei tukea kannata kuitenkaan hakea, sillä muuten omaa tilaansa arvostavalta Tihkulta saattaa saada kaviosta. Kisapaikalla on päivästä, säästä, ratsastajan sukkien väristä sekä tähtien ja kuun asennosta kiinni onko Tihku vetänyt tänä aamuna rutiinien muutoksesta johtuen palkokasvin nenään vai ei. Jälkimmäisessä tapauksessa on odotettavissa tasaisen hyvä suoritus hevosen osalta, kunhan ratsastaja vaan kertoo mihin mennään, miten päin ja missä askellajissa. Ensinmainitussa tapauksessa kannattaa ristiä kaikki sormet ja varpaat ja toivoa parasta, sillä stressaantuessaan Tihkusta kuoriutuu hyvin arvaamaton ja tuulellakäyvä hevonen joka hyppää yhtä suurella todennäköisyydellä esteen kuin kentän aidan yli ja jatkaa matkaa samaa kyytiä Urjalaan asti. Kokonaisuudessaan oikein mukiinmenevä ratsu tarkalle ratsastajalle, jota ei haittaa ajatella hevosen puolesta.

 

Sukutaulu

Isä. Spectral evm
ish, 167cm, rn
ii. Spectacular evm
ish, 166cm, rn
iii. Suspicious evm
ish, 161cm, m
iie. Keep Up evm
xx, 160cm, rn
ie. Nightly Shenanigans evm
ish, 159cm, m
iei. Overnight evm
ish, 162cm, mkm
iee. Something Blue evm
xx, 168cm, rt
Emä. Rusty Kettles evm
ish, 165cm, rt
ei. Rust Iron Metal evm
ish, 167cm, rnkm
eii. Metal Head evm
xx, 161cm, m
eie. Marmelade evm
ish, 159cm, rtkm
ee. Giant Tea Spoon evm
xx, 161cm, rt
eei. Hamlet evm
xx, 166cm, mkm
eee. Giddyup Ginger evm
xx, 164cm, rn

Sukuselvitys

i. Spectral on komea ruunikko irish sport horse-ori. Spectralin suonissa virtaa 37,5 prosenttia irish draught-verta, joten se on rakenteeltaan hitusen keskivertoa kevyempi. Kenttäratsastuksessa CIC3-tasolla kilpaillut ori on näppärä ja monipuolinen tapaus, jolla on erinomainen hyppytekniikka. Olemukseltaan Spectral on varsinainen höpsö, jonka kotitallilla tunnistaakin sen lerpattavasta alahuulesta. Orin kanssa ei varmasti tule ikinä tylsää, eikä erinäisiltä tempauksilta vältytä. Kaikesta kuitenkin selviää positiivisella asenteella, sillä myös Spectral asennoituu elämään huumorilla – sillä ei tunnu koskaan olevan huonoja päiviä. Ori on tällä hetkellä saanut kolme jälkeläistä, mutta kisauransa päätyttyä siirtyy kokonaan siitoshevoseksi.

ii. Spectacular on 166cm korkea, näyttävä ruunikko irish sport horse-ori. Luonteeltaan ori on periksiantamaton ja tulinen, eikä sen kanssa tule varmasti yhtäkään tylsää päivää. Omistajansa sanojen mukaan parempaa olisi pitänyt hakea loppuelämän ajan eikä silti olisi löytänyt. Orilla kilpailtiin menestyksekkäästi kenttäratsastuksessa CIC4-tasolla ympäri Euroopan ja se tulikin monessa maassa tunnetuksi. Menestyksekkään kilpailu-uran jälkeen hevonen siirtyi täysin jalostuskäyttöön ja oli käytössä edelleen ympäri Euroopan. Spectacularilta löytyy 45 hienoa varsaa.

ie. Nightly Shenanigans ei ehkä ole se kaikista hohdokkain jalokivi ja estekenttien suuri taituri. Tämä musta, 159cm korkea irish sport horse-tamma on kovinkin keskinkertainen, mutta omistajalleen rakkain hevonen. Tammalta löytyy kyllä sijoituksia esteiltä, mutta omistajansa sanojen mukaan, hän halusi pitää tamman lähinnä rentona harrasteratsuna. Night on kaunisrakenteinen, mutta siltä löytyy hieman huonohko karva. Tammaa on kaikesta huolimatta käytetty yllättävän paljon jalostuksessa ja siltä löytyykin 7 toinen toistaan hienompaa varsaa.

e. Rusty Kettles on rautias irish sport horse-tamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 165cm verran. Tamma tulee äärimmäisen arvostetusta ja harvinaisesta suvusta. Rustylla olisi ollut rahkeet nousta kenttäratsastuksessa korkealle, mutta hevonen ehti käydä kilpailuissa vain kantakirjausvuotenaan, jolloin tammaa treenattiin erityisesti ratsastusosuutta varten. Kantakirjauksen jälkeen Rusty on saanut kunnioitettavat viisi varsaa, joista jokainen on kilpaillut kenttäratsastuksen parissa. Luonteeltaan tamma on kuuliainen, mutta todella tammamainen ja sen kanssa saakin välillä tapella itku silmässä. Rusty on kuitenkin todella kaunis ja hellyyttävä tamma, joka joskus kaipaa hieman enemmänkin haleja ja huomiota.

ei. Rust Iron Metal tunnettiin tasaisesta ja rauhallisesta luonteestaan. Muutoin ori ei ollut mitenkään ihmeellinen. Ori oli 167cm korkea ruunikonkimo irish sport horse. Se kantakirjattiin nuorena nippanappa toiselle palkinnolle, minkä jälkeen oria tarjottiin jalostukseen lähinnä sen omistajan tuttavien tammoille. Parikymmentä jälkeläistä Rust Iron Metal ehtikin saada aikaiseksi pitkän elämänsä aikana. Siitosorin elämän ohessa hyväluontoinen ori toimi lastenratsuna. Omistajansa kertoman mukaan hevonen oli erittäin lahjakas ja rohkea hyppääjä, mutta estekilpailuihin oriilla ei koskaan osallistuttu. Ori kuoli valitettavaan ähkyyn 17-vuotiaana ja oli suuri menetys omistajalleen.

ee. Giant Tea Spoon on rautias, 161cm korkea englantilainen täysiveritamma. Se on niittänyt paljon mainetta ja kunniaa näyttelykentiltä, mutta kisannut myös kenttäratsastuksessa CIC3-tasolla. Luonteeltaan tämä ykköspalkinnon rakenteen omistava tamma on erittäin ystävällinen ja hyväsydäminen hevonen, joka ei tee pahaa kärpäsellekään. Nyt tamma on jo lopettanut kisauransa ja siirtynyt siitoskäyttöön. Toistaiseksi sillä on teetetty kolme jälkeläistä, joista jokaiselta löytyy potentiaalia ja taitoja kisakentille. Tamma on kuitenkin sen verran vanha jo, että saa nähdä, ovatko nämä kolme varsaa tamman ainoat vielä viiden vuoden päästä. Tea on periyttänyt eritoten hyvää luonnettaan vahvasti jokaiselle varsalleen.

 

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Varsan nimi Isä/emä Muuta Omistaja
20.08.2016 o. Ghost Buster RIB i. Brazil Beat - VRL-05322


Kilpailukalenteri

Kisapäivä Tulokset Paikka Luokka Tuomari Sijoitus
VSN / PKK näyttelysijoitukset
23.02.2016 Tulokset Kuolemanpaikka, PKK Rakenne: Hevostammat Lynn EO-sert
21.02.2016 Tulokset Kuolemanpaikka, VSN Rakenne: Hevostammat dookie RCH
18.03.2016 Tulokset Kuolemanpaikka, PKK Rakenne: Hevostammat Anne HY, EM (väri)
01.04.2016 Tulokset Seppele, PKK Rakenne: Lämminveritammat aksu EO-sert
04.09.2016 Tulokset Seppele, PKK Rakenne: Hevostammat Pölhö EO-sert, EM (upeus)
15.09.2016 Tulokset Otava, PKK Rakenne: Tammat nica KTK-sert
22.02.2017 Tulokset Järnby, PKK Rakenne: Puoliveritammat Kicks  KTK-sert, EM (upeus)

 

Kisapäivä Tulokset Paikka Luokka Sijoitus
ERJ esteratsastussijoitukset
15.02.2016 Tulokset Yemene 120cm 1/30
17.02.2016 Tulokset Yemene 120cm 3/30
18.02.2016 Tulokset Yemene 120cm 3/30
13.02.2016 Tulokset Viehättävä 120cm 2/30
22.02.2016 Tulokset Yemene 120cm 1/30
23.02.2016 Tulokset Yemene 120cm 5/30
23.02.2016 Tulokset Turmeltaja 110cm 1/30
24.02.2016 Tulokset Turmeltaja 110cm 4/30
27.02.2016 Tulokset Turmeltaja 110cm 2/30
28.02.2016 Tulokset Viehättävä 120cm 3/30
29.02.2016 Tulokset Viehättävä 120cm 5/30
12.02.2016 Tulokset Huvitutti 120cm 4/30
13.02.2016 Tulokset Huvitutti 120cm 4/30
20.02.2016 Tulokset Huvitutti 120cm 3/30
24.03.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 6/50
25.03.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 5/50
30.03.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 3/50
01.03.2016 Tulokset Huvitutti 120cm 2/30
03.03.2016 Tulokset Huvitutti 120cm 1/30
03.03.2016 Tulokset Huvitutti 120cm 2/30
05.03.2016 Tulokset Huvitutti 120cm 5/30
09.03.2016 Tulokset Huvitutti 120cm 3/30
24.03.2016 Tulokset Mörkövaara 100cm 1/50
25.03.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 7/50
30.03.2016 Tulokset Mörkövaara 100cm 3/50
09.04.2016 Tulokset Brünhill 120cm 3/30
11.04.2016 Tulokset Brünhill 120cm 1/30
06.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 3/40
08.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 6/40
10.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 2/40
15.03.2016 Tulokset Kuuralehdon Hevostila 100cm 5/40
18.03.2016 Tulokset Kuuralehdon Hevostila 100cm 1/40
20.03.2016 Tulokset Mörkövaara 120cm 4/50
12.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 1/30
12.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 5/30
13.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 5/30
15.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 1/30
17.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 2/30
20.04.2016 Tulokset Mörkövaara 110cm 4/30
22.03.2016 Tulokset Brünhill 120cm 4/30
28.03.2016 Tulokset Brünhill 120cm 2/30
31.08.2016 Tulokset Hukkapuro 110cm 14/169 CUP
KRJ kouluratsastussijoitukset
01.02.2016 Tulokset Haavelaakso Helppo A 4/60
02.02.2016 Tulokset Haavelaakso Helppo A 7/60
03.02.2016 Tulokset Haavelaakso Helppo A 1/60
03.02.2016 Tulokset Haavelaakso Helppo A 6/60
04.02.2016 Tulokset Haavelaakso Helppo A 7/60
09.02.2016 Tulokset Haavelaakso Helppo A 3/60
14.02.2016 Tulokset Kaunovaara Vaativa B 1/30
07.02.2016 Tulokset Hervannan Oriasema Vaativa B 3/30
08.02.2016 Tulokset Hervannan Oriasema Vaativa B 1/30
14.02.2016 Tulokset Hervannan Oriasema Vaativa B 2/30
18.02.2016 Tulokset Fiktio Vaativa B 6/40
07.03.2016 Tulokset Mooncruiser Racehorses Vaativa B 3/30
11.03.2016 Tulokset Mooncruiser Racehorses Vaativa B 1/30
11.03.2016 Tulokset Turmeltaja Vaativa B 2/30
11.03.2016 Tulokset Turmeltaja Vaativa B 5/30
12.03.2016 Tulokset Turmeltaja Vaativa B 1/30
13.03.2016 Tulokset Turmeltaja Vaativa B 4/30
17.02.2016 Tulokset Hymni Vaativa B 3/30
19.02.2016 Tulokset Hymni Vaativa B 4/30
19.02.2016 Tulokset Hymni Vaativa B 2/30
20.02.2016 Tulokset Hymni Vaativa B 3/30
21.02.2016 Tulokset Hymni Vaativa B 1/30
24.02.2016 Tulokset Hymni Vaativa B 3/30
25.02.2016 Tulokset Hymni Vaativa B 2/30
15.02.2016 Tulokset Huvitutti Vaativa B 5/30
04.03.2016 Tulokset Härdelli Helppo A 3/30
08.03.2016 Tulokset Härdelli Helppo A 4/30
09.03.2016 Tulokset Härdelli Helppo A 2/30
12.03.2016 Tulokset Härdelli Helppo A 2/30
19.03.2016 Tulokset Härdelli Helppo a 4/30
06.03.2016 Tulokset Huvitutti Vaativa B 5/30
10.03.2016 Tulokset Huvitutti Vaativa B 1/30
26.02.2016 Tulokset Fiktio Vaativa B 6/40
11.03.2016 Tulokset Runoratsut Vaativa B 6/60
12.03.2016 Tulokset Runoratsut Vaativa B 2/60
14.03.2016 Tulokset Runoratsut Vaativa B 3/60
15.03.2016 Tulokset Runoratsut Vaativa B 1/60
17.03.2016 Tulokset Runoratsut Vaativa B 6/60
19.03.2016 Tulokset Runoratsut Vaativa B 2/60
09.03.2016 Tulokset Fiktio Vaativa B 1/40
10.03.2016 Tulokset Fiktio Vaativa B 6/40
29.02.2016 Tulokset Fiktio Helppo A 23/344 CUP
30.04.2016 Tulokset Oldfinion Dressage Helppo A 16/247 CUP
30.06.2016 Tulokset Aittohaara Helppo A 22/363 CUP
KERJ kenttäratsastussijoitukset
26.02.2016 Tulokset Mörkövaara CIC1 3/40
29.02.2016 Tulokset Mörkövaara CIC1 1/40
14.02.2016 Tulokset Juksula CIC2 5/38
15.02.2016 Tulokset Juksula CIC2 1/38
01.03.2016 Tulokset Huvitutti CIC1 3/30
26.02.2016 Tulokset Delicate CIC1 3/30
27.02.2016 Tulokset Delicate CIC1 1/30
27.02.2016 Tulokset Kärmeniemi CIC1 1/30
04.03.2016 Tulokset Kärmeniemi CIC1 4/30
05.03.2016 Tulokset Kärmeniemi CIC1 5/30
11.03.2016 Tulokset Mörkövaara CIC1 5/40
19.03.2016 Tulokset Mörkövaara CIC1 1/40
09.03.2016 Tulokset Heljävirta CIC1 5/40
11.03.2016 Tulokset Huvitutti CIC1 2/30
14.03.2016 Tulokset Huvitutti CIC1 4/30
16.03.2016 Tulokset Huvitutti CIC1 4/30
10.03.2016 Tulokset Marrasvaara CIC1 3/26
07.04.2016 Tulokset Mörkövaara CIC1 2/40
08.04.2016 Tulokset Mörkövaara CIC1 3/40
22.03.2016 Tulokset Filmür CIC1 5/30
24.03.2016 Tulokset Filmür CIC1 5/30
25.03.2016 Tulokset Filmür CIC1 2/30
18.03.2016 Tulokset Kuuralehdon Hevostila CIC1 1/40
23.03.2016 Tulokset Kuuralehdon Hevostila CIC1 3/40
06.04.2016 Tulokset Mörkövaara CIC1 4/30

 

Päiväkirja

29.07.2017 Kouluvalmennus // Valmentaja: miivi

"Treenaillaan tänään laukanvaihtoja ja otetaan vähän vastalaukkaa kanssa", kerroin Manaajalle ja Tihkulle. Ruunikko tamma näytti hyvältä ratsukon verrytellessä. Se ei kuulemma ollut kaikista fiksuin ratsu verrytellä, mutta tänään se näytti hyvän puolen itsestään. Myös varsinainen tehtävä sujui hyvin. Vuorotellen, sikinsokin vaihtoja ja vastalaukkaa. Siinä oli enemmän kuin tarpeeksi hevosen pään saamiseksi pyörälle, kun hevonen ei voinut ennakoida ratsastajan apuja lainkaan. Minä taas valmentajan roolissa onnistuin sekoittamaan Manaajan pään, miten niin annoin hieman epäselviä ohjeita ratsukolle?
Itse työskentely oli kuitenkin upeaa. Siis oikeasti upeaa. Tihku oli täydellisesti avuilla, ja Manaaja osasi asiansa (kunhan en sekoittanut hänen päätään). "Toihan meni paremmin kun hyvin", kehuin ratsukkoa.
 05.07.2016 Päiväkirjamerkintä // Kirjoittanut: naakka (VRL-10345)

Tänään oli Tihkun vuoro kipaista ASES:n arvioinnissa. Vaikka Tihku onkin jo kantakirjattu kolmannella palkinnolla, ajattelin kyseisen arvioinnin olevan hauskaa vaihtelua tamman elämään. Niinpä lastasimme Tihkun traileriin ja suuntasimme kohti arviointipaikkaa. Paikan päällä meidän vuoromme olikin jo heti, joten pahemmin ei ehtinyt jännittämään, kun pääsimme jo suoraan asiaan. Tamma kulki hyvin vierellä ja pahemmilta temppuiluilta vältyttiin, onneksi. Tamma kulki tasaisen varmasti, eikä sitä näyttänyt jännittävän yhtään, omistajaa kylläkin. Tihku saikin tasaisen varmasti pisteitä joka arvostelukohdasta, mutta erityisen paljon askellajien puhtaudesta. Tihku sai siis kaikin puolin kelvot tasapaksut pisteet, ansaiten meriitin Premier prosenteilla 64%. Hieno homma! Tästä on hyvä jatkaa kohti laatuarvosteluja.
 18.03.2016 Estevalmennus // Valmentaja: Linnea L.

Saavuin jälleen pitkästä aikaa valmentamaan Meadow Hillsiin naakan hevosia ja valmennuspäiväni alkoi Tihku-nimisen tamman kanssa. Ratsukko sai aloittaa itsenäisen alkuverryttelyn voimin, sillä aikaa kun kasasin pientä estetehtävää maneesiin.  En ajatellut tänään tehdä mitään kovinkaan erikoista tehtävää, vaan tänään treenattaisiin tavallista sarjaa lyhyellä välillä. Estekorkeus olisi tarkoitus pitää korkeana ja hioa tarkkuutta paremmin linjalle. Näin olisi mahdollisuutta saada varovaiseen tammaan enemmän itsevarmuutta kun tehdään helppoa tehtävää koko valmennuksen ajan.

Alkuverryttelyn jälkeen naakka ja Tihku saivat tulla tehtävää aluksi matalammilla estekorkeuksilla, jotta ratsukko saisi parempaa tuntumaa hyppäämiseen jo heti alusta. Epäonnistuneita välejä haluttiin välttää viimeiseen asti. Pienillä korkeuksilla tamma hyppäsi aivan valtavia loikkia puomien yli, mutta muuten suoritus oli tänään erittäin tasaista. Nostettuani esteiden korkeutta, tuntui Tihku saavan välittömästi enemmän rohkeutta koko touhuun ja se ei automaattisesti yrittänyt hypätä ylimääräisellä ilmavaralla, vaan hypyt pysyivät rentoina ja pyöreinä. Alussa Tihku kolautti jopa etusensa toisen esteen ylimpään puomiin ja siitä se vähän otti kierroksia varoen seuraavalla kerralla paremmin esteitä. Ratsastajan pysyessä virheistä huolimatta rauhallisena selässä, ei Tihkukaan ylireagoinut niihin, vaan otti niistä kivasti opikseen. Lopuksi otettiin vielä muutama hyppy matalammilla korkeuksilla. Vähän niin kuin hyvän mielen hypyiksi, vaikka tamma olikin mennyt valmennuksessa todella onnistuneesti ja varmasti. Tihku oli minusta erittäin kiva estehevonen ja pieni varovaisuus on aina vain hyväksi. Pitäisi vain aina huolehtia, että tekeminen pysyy rentona.
 02.02.2016 Kouluvalmennus // Valmentaja: Ros

Ratsukko oli jo hoitanut alkuverryttelyn saapuessani paikalle. Tihku liikkui irtonaisesti, joskin ehkä aavistuksen veltosti ja toivoin tamman heräävän jahka pääsisimme kunnolla vauhtiin. Alkuun otimme hiukan lisää vetreyttäviä liikkeitä kiemuraurien ja kahdeksikon merkeissä, ravissa ja laukassa. Tihku vaikutti taipuvan hyvin ja kahdeksikon keskikohdassa vaihtoi laukan puhtaasti, joten tätä seurasi muutama pohkeenväistö käynnissä ja ravissa. Seuraavaksi jatkoimme ravissa, jossa lyhyet sivut kooten ja pitkät sivut lisäten. Tihku vastasi hyvin avuille ja lisäyksissä meinasi välillä heittää jo liiankin lennokkaaseen raviin. Parin kierroksen jälkeen otimme vielä saman yhden kierroksen verran laukassa kumpaankin suuntaan. Tämän jälkeen annoin ratsukolle pienen hengähdyksen käynnissä, jonka aikana tehtiin muutama vireyttä ylläpitävä harjoitus kootussa ja lisätyssä käynnissä, sekä pari takaosankäännöstä.

Treeni jatkui seuraavaksi sulkutaivutuksilla ravissa. Tihku taipui kauniisti ja astui hyvin ristiin. Vauhti meinasi aika ajoin hiipua, joten kannustin ratsastajaa tukemaan reilusti pohkeella. Tamman suoriuduttua puhtaasti oli vuorossa sama avotaivutuksessa. Tämä meni kerralla nappiin, joten annoin ratsukon keräillä itseään ravissa kierroksen verran. Ravin jälkeen otimme vielä sulkutaivutukset laukassa, joka sujui hyvin, vaikka ratsastaja saikin tehdä rutkasti töitä temmon säilyttämiseksi. Laukan jälkeen ratsukko sai taas hiukan hengähtää käynnissä pitkin ohjin parin kierroksen verran. Tämän jälkeen teimme vielä muutamia harjoituksia laukassa vastalaukan ja laukanvaihtojen merkeissä. Loppuun vielä ravissa muutamat kiemuraurat ja pohkeenväistöt ja sen jälkeen ratsukko sai siirtyä vapaaseen jäähdyttelyyn.
 Historiateksti // Kirjoittanut: naakka (VRL-10345)

Kun Teakettle Ghost saapui tallille ensimmäisen kerran, koko kansa saapui katsomaan hevosta joka oli kuuleman mukaan voittanut kaikki maailman arvokilpailut Irlannissa, Triple Crownin vähintäänkin kolmasti, ja kuskannut uutta omistajaansa kuin märkää rättiä koeratsastuksessa. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun toivotun jännityksentäyteisen väliaikaohjelman aiheuttajan sijaan trailerista paljastui hieman elämäänsä kyllästyneen näköinen lehmä hevonen, jota ei selvästikään voinut vähempää kiinnostaa väkijoukko, väkijoukon viihdyttäminen tai edes uusi omistajansa, joka yritti turhaan houkutella hevosta väräyttämään ilmettään. 

Kuvagalleria© kuvien tekijänoikeustiedot
Luonne © Ada
Sukuselvitys © Dimma  

VIRTUAALITALLI

Ulkoasu © 2016 H02877 | Ulkoasun kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan & Ransu
Kaikki muu ellei toisin mainita © Ribcage's Warmbloods

©2019 Ribcage's Warmbloods - suntuubi.com